Fatma PekşenSivas’ın Divriği ilçesinde doğdu. Divriği İstiklal Okulu ve Sivas Kongre Lisesinden mezun oldu. Şair ve yazar Ahmet Mahir Pekşen ile evlendi. Pekşen’in bu evliliğinden Tarık ve Halil isminde iki çocuğu vardır.
Fatma Pekşen küçük yaşlardan itibaren sanat ve edebiyata ilgi duydu. İlkokuldan beri haşır neşir olduğu hikâyelerini 1980’li yıllardan sonra gün ışığına çıkardı. Eserlerinde millî ve manevi değerleri ön planda tuttu; gençlik, aile, toplum vs. kavramlara önem verdi. Eserlerinde halk kültüründen izlere çokça rastlanmaktadır. Hikâyeleri, denemeleri, derlemeleri, folklor ağırlıklı yazıları, karakalem resimleri Kardelen (Bilecik), Erciyes (Kayseri), Bizim Aile, Yemek Zevki, Kümbet (Tokat), Motif, Kadın ve Aile, Amsterdam Postası (Hollanda), Güneysu, Altıncı Şehir gibi dergilerde yayımlandı. Sivas Hürdoğan, Yarış, Sivas Rehber, Türkiye ve Gündüz gazetelerinde yazılar yazdı. Divriği yöresi gelenek-göreneklerini konu alan Bir Konağın Gözyaşları romanını yazdı. Yöresel yemekleri konu alan Müjgân Üçer ile birlikte Divriği’de Mutfak Kültürü adlı eseri yayımladı. Çınar dergisi tarafından Osmanlı İmparatorluğu’nun 700. Kuruluş Yılı anısına düzenlenen Osmanlı konulu makale yarışmasında üçüncülük ödülünü aldı. 2014 yılında, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından Güldönümü adlı eseriyle hikâye ödülüne layık görüldü. Divriği yemeklerini tanıtmak amacıyla çeşitli yarışmalara katıldı, ödüller aldı. Sivas’ta kumaş boyama, ebru ve karakalem çalışmaları yaparak kişisel sergiler açtı ve karma sergilere kermeslere katıldı.
 

İnternet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz ve internet sitemize yapacağınız ziyaretleri kişiselleştirebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız

close
Whatsapp Destek