Adil AkkoyunluŞair ve yazar. 25 Haziran 1952, Malatya doğumlu. Malatya Üniversitesi Eğitim Fakültesi (1976) mezunu. Malatya’da resmî kurumlarda yönetici, çeşitli okullarda öğretmenlik, SHÇEK’te yurt müdürlüğü yaptı. Sonra görevini aynı kurumda öğretmen olarak sürdürdü. 2004 yılından itibaren Malatya Belediyesinde başkan danışmanlığı görevini üstlendi.
İlk yazısı Oku dergisinde yer almıştı. Sonraki yıllarda hikâye, deneme ve araştırmaları Oku, Çile, Davet, Pınar, Aylık Dergi, İslâm, Mektep, Mavera, Nida, Ribat gibi dergiler ile Yeni Devir, Millî Gazete, Vahdet gazetelerinde aralıklı olarak yayımlandı. Arkadaşlarıyla birlikte Malatya’da çıkardıkları Uyanık (1975-76) ve Millî Mefkûre (1978) dergilerinin kurucuları arasında yer aldı. Çeşitli dergilerin şiir ve makale yarışmalarında derece ve mansiyonlar kazandı. Barış Marşı adlı şiiri Yakup Fırat tarafından bestelenerek seslendirildi. Hz. Ömer, Hz. Ali, Fatih Sultan Mehmet, Ölüm Kalım Savaşı gibi çok sayıda tiyatro eseri – çoğu Gani Rüzgâr Şavata tarafından sahnelendi. 1970’te Malatya’da il başkanlığını üstlenerek MTTB teşkilatını kurdu. Daha sonra birçok sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler üstlendi. Halen TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) ve İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) üyesi ve il temsilcisidir. Ayrıca Malatya kent konseyi şair ve yazarlar grubu temsilcisi, Gönüllü Türkiye Teşekkülleri Malatya koordinatörüdür. Hatice hanımla evli olup; Muhammed Emin, Mine, Kadriye Betül, Abdullah Bilal adlarında dört çocuk babasıdır.
 
ALPARSLAN VE SELÇUKLULAR
95,00 TL76.00 TL
Sepete Ekle

İnternet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz ve internet sitemize yapacağınız ziyaretleri kişiselleştirebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız

close
Whatsapp Destek