Sayfa: 376
ISBN: 9786054451517
Boyut: 16,5x24
Kağıt: 1. Hamur
I. Dünya Savaşı'ndan şüphesiz en çok zarar gören Osmanlı'dır. Bu ortamda Konyalı tüccar, dağınık sermayeyi derlemek adına özellikle 1917-1918 döneminde yoğun bir şirketleşme hareketliliği içindedir. Her ne kadar bundan maksat merkezî hükümetin de desteğiyle millî iktisadi güç oluşturmak ise de Türk tacirleri, ticaret sermayesiyle harbin finansmanını ve halkın iaşesini halletmek düşüncesindeydi. Buna Konyalı tacirlerin, ortakları hesabına ticaretteki kâr paylarını artırmak istemeleri de eklenebilir. Konya'da tarım ve sanayinin bütünleştirildiği bir ortam oluşturmak, bu amaçlara dâhil edilebilir. Kalkınma için, güç için ziraat mi sanayi mi ikilemi olsa bile, sınai hareketlerini zirai hareketlerden ayırmak mümkün değildir. Bu, gelişmiş ülkeler ve toplumlar için de böyledir.
Ekonomide büyük düşünmek, birliktelik ve sermayeye bağlıdır. Şehirlerinin kalkındırılması adına Konyalılar, oluşturdukları bu gruplaşmalar sayesinde bunu başarmışlardır. Çünkü çok şirketin kurulması demek, işsizliği önlemek, daha çok iş ve daha çok kazanç demektir. Savaş yorgunluğu içerisinde şartlar zor da olsa Konyalılar bunun üstesinden gelmekte olağanüstü gayret göstermişlerdir.
Sayfa: 376
ISBN: 9786054451517
Boyut: 16,5x24
Kağıt: 1. Hamur
Ürünlerde fark ettiğiniz fiyat ve içerik yanlışlıklarında, Ürün Hata Bildir Ekranını kullanmanız genel olarak sözlü söylemlerden çok daha faydalıdır.
Sözlü bildirimler atlanabiliyor, fakat buradan yapacağınız bildirimlere tek tek bakılarak gereken düzenleme yapılmaktadır. Bu ekrandan yapılan bildirimler genel olarak düzenlenerek tüm kullanıcılara yansıtılması ve doğru bilginin sağlanması amaçlanmaktadır.
İnternet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz ve internet sitemize yapacağınız ziyaretleri kişiselleştirebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız